Avati Eesti esimene ajastute restoran

Foto: Ants Leppoja

Paide Ordulinnus pakub esmakordselt Eestis võimalust proovida toite erinevatest ajastutest. Nimelt avatai restoran Ajastute Toidud, mille menüü koosneb roogadest muinasajast tänapäevani.

Juulikuust saavad kõik külastajad Paide Ordulinnuse vahitorni tipus asuvas restoranis endale meelepärasest ajastust pärit toitu proovida. Ajakeskuse Wittenstein juhatuse liige Ants Hiiemaa sõnas, et tähtsaks peetakse toiduajaloo säilitamist ja tutvustamist ja seega saab restoranis lisaks hõrgutavale kõhutäiele ka ülevaate eestimaalaste toidulauast. „Järgmistel aastatel laieneb restoran 19. sajandi muuseumisse, kus saab põhjalikumalt tutvuda 19. sajandi toidukultuuriga,” lisas ta.

Menüüs pakutakse metsloomaliha, ei puudu ka ajastutruu läätseleem, kaerakile ja palju muud, mis pärineb just eestlaste esivanemate toidulaualt. Erinevate ajastute maitsed on valmistatud kaasaegses võtmes.

Kahe Eesti presidendi peakokk ja restorani mentor Indrek Kivisalu sõnul muudab restorani eriliseks keskkond, kus ta asub ja ta usub, et sellel on suur tulevik Eesti toidu tutvustamisel!

Paide Ordulinnuse vahitornis asuvas Ajakeskuses Wittenstein on 8 korrust ja igal korrusel tutvustatakse ühte etappi Eestimaa ajaloost. Ettetellides saab humoorikale ajarännakule lisada ajastute maitse- ja joogielamused või võtta 8-käigulise toidurännaku. Ettetellimisel on võimalik õhtustada ka ajastutruus keskkonnas, osaledes Foogtihärra pidusöögil, talurahva kõrtsipeol või pidutseda hoopis 90ndate diskol.

Ajastutoite saab nautida iga päev kell 12.00-18.00.

Sildistatud

Raadio Rapla

Tre raadio Rapla

Current track
TITLE
ARTIST

Background