Eesti Pagari Nisuleib sai pääsukesemärgi

Pilt: www.eestipagar.ee

Konkursil Tunnustatud Eesti Maitse sai pääsukesemärgi kandmise õiguse kokku 15 uut kodumaist ja kõrge kvaliteediga toodet.

Toote kõrgele kvaliteedile ja kodumaisele päritolule viitav Tunnustatud Eesti Maitse ehk pääsukesemärk antakse tootele, mille põhitooraine on 100%-liselt eestimaine ning mis läbib edukalt laboratoorse ja sensoorse hindamise.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja kvaliteedijuht Evi Randpere ütles, et nüüdsest on viie toidutööstuse portfell täienenud Tunnustatud Eesti Maitse päritolu- ja kvaliteedimärgiga toodetega. Seekord väärivad tunnustust Saaremaa Piimatööstus, Arke Lihatööstus, Cristella VT, Eesti Leivatööstus ja Eesti Pagar.

Randpere sõnul hindasid tooteid toiduainetööstuste, teadusasutuste ja –laborite erialaspetsialistidest koosnevad ekspertkomisjonid. Objektiivsuse tagamiseks hindasid eksperdid tooteid anonüümselt, teadmata konkreetse toote valmistajat ja kaubamärki.

Paides tegutseva Eesti Pagari toodetest pälvis sel korral pääsukesemärgi Nisuleib durumjuuretisega. Traditsioonilise juuretisega kergitatud Nisuleib on ainulaadne pagaritoode, mis on küpsetatud pehmeks, kohevaks ja maitsvaks, kasutamata teragi lisatud suhkrut.


Raadio Rapla

Tre raadio Rapla

Current track
TITLE
ARTIST

Background